Vanaf september: nieuwe cursussen bij Muziekschool Zeeland

06/26/2024

Wil jij volgend jaar ook aan de slag met muziek? Naast muzieklessen hebben wij ook leuke cursussen voor je klaarstaan in Goes, Middelburg en Hulst. Hieronder vind je een overzicht van de cursussen, gesorteerd op leeftijd.

Van 0 tot 4 jaar
Spelenderwijs kennismaken met muziek samen met je peuter of dreumes? Bij de cursus Muziek en Plezier van 0 tot 4 kan het! Met instrumentjes en spelmateriaal worden er leuke bewegings- en luisterspelletjes gedaan. Samen muziek maken is niet alleen reuze gezellig, maar stimuleert ook de ontwikkeling. Denk aan motorische, sociale en spraak- en taalontwikkeling.

De cursus Muziek en Plezier start op 1 en 3 oktober in Middelburg, Goes en Hulst. Klik hier voor meer informatie.

4-10 jaar
Wil je eerst kennismaken met muziek voordat je een instrument gaat bespelen? Dan kun je meedoen met de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). Bij AMV nemen we kinderen mee op ontdekkingstocht naar de wereld van muziek. We gaan luisteren, spelen, zingen, spelletjes doen en vooral heel veel plezier hebben met muziek. Bij Muziekschool Zeeland is het niet verplicht om eerst AMV te volgen voordat je start met muzieklessen. Wel is dit een leuke manier om je te oriënteren en gerichter een instrument te kiezen.

De lessen AMV worden aangeboden in Hulst, Middelburg en Goes in twee verschillende groepen: 4-6 jaar of 7-10 jaar

Voor volwassenen
Zingen jouw ding? Kom dan bij de cursus stemvormging ontdekken wat je allemaal kunt met je stem. Bij deze cursus besteden we aandacht aan de vier belangrijke onderdelen van een goede zangtechniek: houding, adem, articulatie en resonans. Door veel samen te zingen, ontdek je veel verschillende mogelijkheden van je stemapparaat. We zingen nummers in verschillende stijlen zoals musical, pop, klassiek en country.

De cursus stemvorming kun je vanaf maandag 2 september volgen in Middelburg

Alle leeftijden
Ben je dol op zingen en theater? Dan kun je in het najaar weer meedoen aan het Operakwartier, een gezongen muziektheater waarbij we aan de slag gaan met opera. Bij het operakwartier kunnen zowel volwassenen, jongeren als kinderen meedoen. Iedereen krijgt een zangtekst op eigen niveau.

De cursus Operakwartier wordt aangeboden in Goes. De startdata is nog niet bekend. Hier vind je alvast meer informatie over de cursus.

Lees ook