KCE Oosterschelderegio bouwt aan Zeeuwse ateliers

In navolging van het Zeeuwse projectplan voor Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 voor verduurzaming en verankering van cultuureducatie op school zijn dit jaar twee ateliers opgezet in de Oosterschelde regio: MoviemakerZ en Gek Geluid.

Atelier MoviemakerZ is ontstaan uit een samenwerking tussen de Culturele Raad Borsele, Filmalot, Film by the Sea en KCE Oosterschelderegio. De leerlingen van groep 7 en 8 van vijf scholen in Borsele doen mee. Tijdens de feestelijke kick-off in Cine City Vlissingen kozen de kinderen voor het thema ‘Van achtste groeper tot brugpieper’. Met dit programma leren de kinderen een storyline te schrijven, een film te maken en er zelf in te acteren. In april 2022 worden alle films achter elkaar getoond in Cine City en ervaren de kinderen een heus rode loper moment!

Atelier Gek Geluid

Atelier Gek Geluid, waar drie Albero scholen aan meedoen, gaat over geluidskunst. Kunstenaar en instrumentenmaker Yuri Landman is speciaal naar Zeeland gekomen om 30 nieuwe elektronische instrumenten te maken. Dit in samenwerking met Muziekschool Zeeland. In het atelier kruipen kinderen in de rol van uitvinder en worden onder leiding van muziekspecialist Remy Alexander in acht lessen uitgedaagd na te denken over wat geluid is en wat je er allemaal mee kunt doen. Naast het openstellen voor klanken in zijn algemeenheid speelt het stimuleren van creatief denken een grote rol. Op 8 november was de officiële kick-off op basisschool CBS De Welle in Kruiningen.

“Het is muziek, beweging en techniek bij elkaar. Het kan veel bij kinderen losmaken en laat ze buiten de kaders denken” – Cora van der Peijl, directeur CBS De Welle.

KCE Oosterschelderegio roept alle scholen op die zich willen verdiepen en specialiseren om te komen praten. Weten wat er mogelijk is? Plan een ambitiegesprek in met de adviseurs via www.centrumkce.nl 

Lees ook

Nieuw! Cadeaukaart

Verras echte muziekliefhebbers met een onvergetelijk cadeau. Met de cadeaukaart schenk je eenvoudig een muziekles...