Jong en oud geven elkaar muziek cadeau

11/08/2022
Op 14 november gaat hét muzikale project met ouderen en kinderen weer van start: Geef Muziek Cadeau. Een project waarbij kinderen en ouderen verbinding vinden door muzikale cadeaus aan elkaar te geven. Muziekschool Zeeland en Zorggroep Ter Weel blazen het succesvolle project opnieuw leven in met leerlingen uit groep 5 en 6 van O.B.S. Parelmoer in Yerseke.

De kern van dit project ligt in het verbinden van kinderen met ouderen in een verzorgingshuis door het uitwisselen van muzikale cadeaus. Dit onder het motto van: Ik geef iets van mijn generatie en jij geeft iets terug van de jouwe. Juist de uitwisseling tussen generaties maakt dit project zo zinvol en vooral zo léuk.

 

Nieuwe start

Vanwege de beperkingen rondom Covid kon het project de afgelopen jaren niet fysiek plaatsvinden. Wel via de digitale weg, maar dat was niet de originele insteek van het project. Nu is het échte muzikale cadeaumoment op 14 november. Voor ouderen is het een moment van terugkijken naar de waarde en betekenis die muziek in zijn of haar leven tot dan toe heeft gehad. Voor kinderen de ontdekking dat muziek een leven lang zin en plezier geeft.

Lees ook

Nieuw! Cadeaukaart

Verras echte muziekliefhebbers met een onvergetelijk cadeau. Met de cadeaukaart schenk je eenvoudig een muziekles...