Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden

Dat kan door dit formulier in te vullen.

Kan ik eerst een proefles volgen?

Jazeker! Dat kan door dit formulier in te vullen.

Kan ik mij afmelden voor lessen?

Dat kan, mits je al een jaar leerling bent bij de Muziekschool Zeeland. Daarna is het maandelijks opzegbaar.

Waar kan ik de tarieven vinden?

Deze vind je op onze tarievenpagina.

Hoe kan ik betalen voor het lesgeld?

Dat kan door alles in één keer te betalen via een factuur of in 10 termijnen te betalen via automatische incasso.

Automatische incasso: De incasso vindt plaats in maximaal 10 termijnen in de maanden september tot en met juni van het lopende schooljaar. Als er later in het schooljaar wordt gestart met lessen dan wordt het lesgeld naar rato in rekening gebracht.

Factuur: Indien je het lesgeld niet door middel van automatische incasso wenst te betalen, neem je contact op met de administratie via het contactformulier. Na verwerking van je verzoek ontvang je een factuur die binnen 30 dagen na de factuurdatum moet worden voldaan.

Bij betaling na genoemde betalingstermijn is over het achterstallige bedrag wettelijke rente verschuldigd. Achterstallige betaling kan, zonder dat de lesgeldverplichting vervalt, tot lesontzegging leiden. Extra kosten ten behoeve van de lesgeldinning komen voor rekening van de inschrijver.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Jazeker, in 10 termijnen via automatische incasso.

Kan ik korting op het lesgeld krijgen?

Afhankelijk van je inkomen kan dat. Het lesgeld mag in principe geen drempel vormen om muziekonderwijs te volgen. Er is daarom een mogelijkheid tot gedeeltelijke ontheffing van lesgeld ingesteld, uitgaande van onderstaande bedragen en leeftijdsgrens:

Bruto gezinsinkomen per jaar

Per 01.08.20 tot en met
18 jaar
vanaf
19 jaar
  korting korting
€ 24.645- € 19.240 15% 5%
€ 19.240- € 17.895 20% 10%
€ 17.895- € 16.232 25% 15%
€ 16.232- € 15.030 30% 20%
€ 15.030- € 13.225 40% 25%
< € 13.225 50% 30%
studerenden (17+) met studie-financiering   30%

Om in aanmerking te komen voor gedeeltelijke ontheffing kun je, tot binnen een maand na inschrijving, een aanvraagformulier invullen. Dit formulier is aan te vragen via het contactformulier.

Gedeeltelijke ontheffing dient jaarlijks aangevraagd te worden. Deze regeling is niet van toepassing voor leerlingen die een verenigingsopleiding volgen. Naast onze eigen regeling voor lesgeldvermindering is het ook mogelijk om een beroep te doen op fondsen als: Jeugdfonds Sport & Cultuur,  het Leen de Broekertfonds en stichting Leergeld.

Gezinskorting

Ook is er gezinskorting mogelijk. Als gelijktijdig meer dan één gezinslid (per 1 augustus 2020 nog geen 19 zijnde) instrumentale en/of zangles volgt, wordt automatisch gezinskorting gegeven.

Het lesgeld wordt verminderd met 10% als het twee, 15% als het drie en 20% als het vier of meer leerlingen betreft. Gezinskorting is niet van toepassing voor verenigingsleerlingen.

Waar vind ik het aanbod van lessen?

Deze vind je op onze website onder het onderdeel ‘aanbod’ in het hoofdmenu. Groepslessen, individueel, cursussen of verenigingsopleidingen; we bieden het allemaal!

Zijn er ook mogelijkheden voor het onderwijs?

Jazeker! Voor meer informatie hierover kun je terecht bij www.projectbureauzms.nl.

Zijn er ook mogelijkheden in de zorg?

Jazeker! Voor meer informatie hierover kun je terecht bij www.projectbureauzms.nl.

Welke Covid-maatregelen gelden er?

De meest actuele informatie over Covid-maatregelen vind je op deze pagina.

Wanneer heb ik recht op restitutie van het lesgeld?

Hierover lees je meer in onze Algemene Voorwaarden onder Artikel 9. Restitutie van betaald cursusgeld cq het ontslaan van verplichting tot betaling.