Covid-maatregelen

 

Goed nieuws: de versoepelingen van maatregelen gaan in rap tempo.

Vanaf vrijdag 18 februari 2022 geldt het volgende:

  • Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden.
  • Eenmaal binnen is het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. 
  • Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft. Meer informatie vind je op de website va Rijksoverheid. 

Vanaf 25 februari 2022:

Opheffing van alle maatregelen. Geen coronatoegangsbewijs meer nodig voor het volgen van lessen, mondkapje is niet meer nodig binnen onze locaties en de 1,5 meter afstand vervalt.

Verkoudheidsklachten

We vragen je om bij verkoudheidsklachten thuis te blijven en hygiënerichtlijnen te volgen.

  • Mocht je verkoudheids- of griepverschijnselen hebben, blijf je thuis. 
  • Als je van school of huis uit in quarantaine bent, blijf je ook voor muziekles thuis.
  • Ben je positief getest op Corona, ook al heb je milde of geen klachten, dan blijf je thuis tot de isolatieperiode voorbij is.

 

Doorontwikkeling online lessen

Corona heeft gezorgd voor een online boost in het lesgeven. We gaan investeren in een technisch aspect: het reduceren van de ‘traagheid op de lijn’ die je ervaart als je in een online les samen musiceert. Dit verschijnsel staat bekend als ‘latency’. In een beoogde samenwerking met het conservatorium van de Hogeschool Utrecht gaan we hier het komende jaar stappen in zetten. Een online omgeving waarin vertraging geen rol meer speelt, maakt succesvol samenspelen in duo-, groeps- of zelfs orkest of koorverband mogelijk. Low Latency betekent dan: gevoelde nabijheid. Dit alles gaat niet van vandaag op morgen. Het zal een tijd van leren en ontwikkelen zijn.

Vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.