Covid-maatregelen

 

Op vrijdag 26 november kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan. Vanaf 29 november moeten wij om 17:00 uur onze gebouwen sluiten. Dat betekent dat na 17:00 uur de lessen online zullen worden verzorgd. Sinds zaterdag 6 november is voor iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht om lessen op onze locaties te volgen. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht in de gangen van de leslocaties.

De maatregelen hebben ook consequenties voor de lessen tot 17.00 uur. Dit door onze vele leslocaties en docenten die van binnen en buiten Zeeland komen. Onze docenten nemen zelf contact op met leerlingen om de lesafspraken te bespreken.

CTB

Als muziekschool zijn wij er voor iedereen. Mocht jij je door deze maatregel van een verplicht CTB beperkt voelen, neem dan vooral contact op. We denken graag mee in oplossingen hoe al onze leerlingen kunnen blijven musiceren. Bijvoorbeeld door muziekles via Zoom. Ouders zonder CTB kunnen kinderen bij de deur ophalen en brengen.

We vragen je om bij verkoudheidsklachten thuis te blijven en hygiënerichtlijnen te volgen.

Bekijk hier de maatregelenposter.

 
Doorontwikkeling online lessen

Corona heeft gezorgd voor een online boost in het lesgeven. We gaan investeren in een technisch aspect: het reduceren van de ‘traagheid op de lijn’ die je ervaart als je in een online les samen musiceert. Dit verschijnsel staat bekend als ‘latency’. In een beoogde samenwerking met het conservatorium van de Hogeschool Utrecht gaan we hier het komende jaar stappen in zetten. Een online omgeving waarin vertraging geen rol meer speelt, maakt succesvol samenspelen in duo-, groeps- of zelfs orkest of koorverband mogelijk. Low Latency betekent dan: gevoelde nabijheid. Dit alles gaat niet van vandaag op morgen. Het zal een tijd van leren en ontwikkelen zijn.

Vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.