Covid-maatregelen

Fysieke lessen weer van start!

Goed nieuws: vanaf woensdag 19 mei starten onze fysieke lessen weer! Het waren een lange 5 maanden, maar we mogen weer. We hebben er zin in en kunnen niet wachten om iedereen weer ‘live’ te zien. We zetten nog even wat dingen op een rij:

  • Leerlingen t/m 17 jaar mogen, naast individuele lessen, deelnemen aan groepslessen en repetities in groepsverband tot maximaal 30 personen.
  • Bij leerlingen vanaf 18 jaar gaat het om individuele of duolessen (maximaal 2 personen exclusief de docent).
Maatregelen bij de Muziekschool Zeeland

We zetten nog even onze maatregelen voor je op een rijtje in onze maatregelenposter. Let op: vanaf 1 december 2020 geldt er een mondkapjesplicht voor iedereen boven de 13 jaar in onze gebouwen, tot de les begint.

In al onze lokalen hangen grote spatschermen, zodat je veilig je les kunt volgen.

Mondkapjesplicht

Ben jij 13 jaar of ouder? Dan is het vanaf 1 december verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van onze gebouwen. Dit maakte de overheid bekend en geldt landelijk voor alle publieke binnenruimtes. Zodra jij je door het gebouw beweegt, is een mondkapje verplicht. In het leslokaal kan de mondkap af, omdat daar alternatieve maatregelen zijn getroffen.

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ben jij onder de 13 jaar, dan is een mondkapje niet nodig. Ook geldt de verplichting van een mondkapje niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. We kunnen je dan wel vragen om deze uitzondering zelf aannemelijk te maken.

Ouders niet mee naar binnen

Ouders mogen in onze gebouwen niet binnen wachten, ook niet bij slechter weer. Alleen ouders van kinderen t/m 6 jaar mogen begeleiden.

Doorontwikkeling online lessen

We gaan als muziekschool meer contactmomenten stimuleren tussen docent en leerling. Daarnaast gaan we investeren in een technisch aspect: het reduceren van de ‘traagheid op de lijn’ die je ervaart als je in een online les samen musiceert. Dit verschijnsel staat bekend als ‘latency’. In een beoogde samenwerking met het conservatorium van de Hogeschool Utrecht gaan we hier het komende jaar stappen in zetten. Een online omgeving waarin vertraging geen rol meer speelt, maakt succesvol samenspelen in duo-, groeps- of zelfs orkest of koorverband mogelijk. Low Latency betekent dan: gevoelde nabijheid. Dit alles gaat niet van vandaag op morgen. Het zal een tijd van leren en ontwikkelen zijn. De eerste prik is gezet: we komen hier uit, en we komen hier beter uit dan voorheen!

Vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.