Covid-maatregelen

Online lessen verlengd t/m 20 april

De lockdown is verlengd t/m 20 april. Dit betekent dat we onze lessen ook online blijven verzorgen tot die datum. Ondanks dat het onderwijs gedeeltelijk open is en een aantal contactberoepen weer starten, moeten wij nog even geduld hebben.

De live buitenschoolse activiteiten zetten we ook nog even in de spreekwoordelijke ijskast. Hopelijk is er na 20 april weer meer fysiek mogelijk.

Doorontwikkeling online lessen

We gaan als muziekschool meer contactmomenten stimuleren tussen docent en leerling. Daarnaast gaan we investeren in een technisch aspect: het reduceren van de ‘traagheid op de lijn’ die je ervaart als je in een online les samen musiceert. Dit verschijnsel staat bekend als ‘latency’. In een beoogde samenwerking met het conservatorium van de Hogeschool Utrecht gaan we hier het komende jaar stappen in zetten. Een online omgeving waarin vertraging geen rol meer speelt, maakt succesvol samenspelen in duo-, groeps- of zelfs orkest of koorverband mogelijk. Low Latency betekent dan: gevoelde nabijheid. Dit alles gaat niet van vandaag op morgen. Het zal een tijd van leren en ontwikkelen zijn. De eerste prik is gezet: we komen hier uit, en we komen hier beter uit dan voorheen!

Maatregelen bij de Muziekschool Zeeland

We zetten nog even onze maatregelen voor je op een rijtje in onze maatregelenposter. Let op: vanaf 1 december geldt er een mondkapjesplicht voor iedereen boven de 13 jaar in onze gebouwen.

In al onze lokalen hangen grote spatschermen, zodat je veilig je les kunt volgen.

Mondkapjesplicht

Ben jij 13 jaar of ouder? Dan is het vanaf 1 december verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van onze gebouwen. Dit maakte de overheid bekend en geldt landelijk voor alle publieke binnenruimtes. Zodra jij je door het gebouw beweegt, is een mondkapje verplicht. In het leslokaal kan de mondkap af, omdat daar alternatieve maatregelen zijn getroffen.

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ben jij onder de 13 jaar, dan is een mondkapje niet nodig. Ook geldt de verplichting van een mondkapje niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. We kunnen je dan wel vragen om deze uitzondering zelf aannemelijk te maken.

Ouders niet mee naar binnen

Ouders mogen in onze gebouwen niet binnen wachten, ook niet bij slechter weer. Alleen ouders van kinderen t/m 6 jaar mogen begeleiden.

Vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.