Anne-Maartje Lemereis eerste stadscomponist Goes!

06/14/2022
De eerste stadscomponist van Goes is bekend! Anne-Maartje Lemereis zal Komend jaar werken componeren voor het project 'Generation Tone' van Muziekschool Zeeland en de Bibliotheek Oosterschelde.
Op 18 juni tijdens de Dag van de Componist werd de eerste Stadscomponist van Goes bekendgemaakt door onze directeur Robert Vroegindeweij via een livestream-uitzending van New Music NOW, live vanuit TivoliVredenburg.
Een componist, verbonden aan een stad zoals een stadsdichter, is een succesvol initiatief van de stichting Dutch Composers Now. Dag van de Componist is hét feest van de nieuwe muziek met meer dan 100 concerten op 1 dag en muziek van ruim 100 componisten door heel Nederland. In Goes is de stadscomponist een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Goes en Muziekschool Zeeland en de cantor van de Grote of Maria Magdalenakerk: Rutger Valentijn Mauritz.
 
Generation Tone
Komend jaar zal de stadscomponist o.a. werken componeren voor het project ‘Generation Tone’ van Muziekschool Zeeland en de Oosterschelde Bibliotheek.

Lees ook

Nieuw! Cadeaukaart

Verras echte muziekliefhebbers met een onvergetelijk cadeau. Met de cadeaukaart schenk je eenvoudig een muziekles...