The show must go on!

12/15/2020
Ook onze deuren blijven helaas gesloten tot tenminste 10 februari voor fysieke lessen. Maar, niet getreurd: de lessen gaan online gewoon door! 
We volgen de bemoedigende woorden van Queen in deze tijden. De persconferentie over de verlenging van de lockdown is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar, niet getreurd: de lessen gaan online gewoon door! De meeste althans. Jammer genoeg geldt dit niet voor groepslessen, cursussen en samenspel. Dit is technisch gezien simpelweg niet haalbaar.
Dit zijn de maatregelen op een rij:
– onze gebouwen zijn dicht voor fysieke lessen van 15 december 2020 tot tenminste 10 februari 2021
– individuele lessen worden gedurende die periode online gegeven
– groepslessen/cursussen (incl. ensembles) gaan tot 10 februari niet door (cursuslessen komen niet te vervallen, maar worden uitgesteld)

Doorontwikkeling online lessen

We gaan als muziekschool meer contactmomenten stimuleren tussen docent en leerling. Daarnaast gaan we investeren in een technisch aspect: het reduceren van de ‘traagheid op de lijn’ die je ervaart als je in een online les samen musiceert. Dit verschijnsel staat bekend als ‘latency’. In een beoogde samenwerking met het conservatorium van de Hogeschool Utrecht gaan we hier het komende jaar stappen in zetten. Een online omgeving waarin vertraging geen rol meer speelt, maakt succesvol samenspelen in duo-, groeps- of zelfs orkest of koorverband mogelijk. Low Latency betekent dan: gevoelde nabijheid. Dit alles gaat niet van vandaag op morgen. Het zal een tijd van leren en ontwikkelen zijn. De eerste prik is gezet: we komen hier uit, en we komen hier beter uit dan voorheen!

Heb je nog vragen, laat het ons weten via info@muziekschoolzeeland.nl!
Hopelijk tot snel weer bij een van onze locaties!

Lees ook

Nieuw! Cadeaukaart

Verras echte muziekliefhebbers met een onvergetelijk cadeau. Met de cadeaukaart schenk je eenvoudig een muziekles...