Examenweek bij Muziekschool Zeeland

Vanaf 24 juni 2024 start de examenweek bij Muziekschool Zeeland. Niet alle leerlingen doen examen, het is namelijk geen verplicht onderdeel van de schoolopleiding. Ruim 100 leerlingen doen deze week examen op vier verschillende niveaus: A, B, C en D. De leerlingen van verschillende instrumenten worden getest op o.a. prima vista (een stuk spelen wat je nog nooit hebt gezien), uit het hoofd spelen, toonladders en techniek. Een groot deel van deze examens gebeurt achter gesloten deuren, maar een aantal examens van hoger niveau zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. Hieronder vind je een overzicht van de openbare examens die in deze week plaatsvinden:

Vrijdag 28 juni

Roselie Biesma, leerling van Pascal van de Velde, doet openbaar C-examen op de trompet met pianobegeleiding van onze docent Rutger de Ronde. Ze speelt onder andere werken van Haydn, Balay, Goedicke en Toselli. Wil je erbij zijn? Dan ben je vanaf 19u15 welkom in de Westerkerk (westwal 6) in Goes.

Zaterdag 29 juni

Marion Eversdijk en Rebecca Janse doen samen hun D-examen op de harp. Ze spelen hier onder andere klassiekers als Eine Kleine Nachtmusik van Mozart en Nuvole Bianche van Einaudi. In verband met beperkte plaatsen, is het niet meer mogelijk om erbij te zijn. 

Wij wensen alle examenkandidaten heel veel succes toe!

Lees ook