Drum middag met The flying Dutchman!

02/14/2022
Zet 28 februari in je agenda voor de toffe drum middag met drumgoeroe The Flying Dutchman! Onze docent Jeroen Simons trapt af op het elektronische drumstel en The Flying Dutchman sluit de middag op een toffe manier af.

Op deze leuke en ontspannen middag trapt Jeroen af op het elektronisch drumstel. Hij laat zien dat het spelen van onregelmatige maatsoorten (bijvoorbeeld 5/4 of 7/8) en het spelen van moeilijke creatieve ritmes stiekem misschien minder moeilijk is dan je denkt. Iedereen maakt gebruik van ritmes in zijn of haar dagelijks leven. Deze middag vertelt Jeroen hier meer over.

The Flying Dutchman

Onze gast is Rene Barthen aka The flying Dutchman. Deze enthousiaste profdrummer is daarnaast een zeer sterke verteller. Vanuit zijn ervaring als internationaal drummer sluit hij de middag af met het vertolken van groove en sound op het drumstel én jezelf presenteren. Dit met een humoristische, bijna Haagse tongval, vooral vanuit passie voor muziek en drums. Rene Barthen The Flying Dutchman is een echte drumgoeroe met veel ervaring!

Over The Flying Dutchman (Rene Barthen) 

René Barthen is een professionele drummer uit Nederland. Hij speelde in The Bootlegs en stond met zijn band Private Eye in het voorprogramma van Nederlandse bands als The Golden Earing, De Dijk en Cuby and the Blizzards. Met de band Hurricane Joy nam hij 2 albums op en toerde hij door Europa.

Ondertussen werd hij verder opgeleid door de allerbesten in het vak: Simon Phillips, Gregg Bissonette, Dave Weckle, Adam Nusbaum, Hans Eijkenaar, Cesar Zuiderwijk en vele anderen. In de jaren negentig nam hij een hitsingle en album op met ‘Recht uit het Hart’. Ook werd hij in 1993 de belangrijkste demonstrateur en onderschrijvende drummer van Pearl drums Benelux, wat hij tot 2007 bleef doen.

Daarnaast speelde hij op tal van studio-opnames in verschillende nationale en internationale projecten. René is een internationale product clinicus voor Dixon Drums, Vater Drumsticks en Turkish Cymbals. Van Zuid-Afrika tot Namm Los Angeles en Europa.

Over Jeroen Simons

Jeroen Simons

Info & Aanmelden

  • Plaats: MZ Goes, Westwal 45 te Goes. Parkeerplaatsen tegenover Albert Heijn of Jumbo Goes.
  • Tijd : 14.45 – 17.00 uur
  • Maximum aantal deelnemers: 35
  • Aanmelden via info@muziekschoolzeeland.nl

Lees ook