Concert Regionaal Jeugdorkest Artiance en Zeeuws Jeugdorkest

05/14/2022
Op zaterdag 14 mei bundelen Artiance uit Alkmaar en het Zeeuws Jeugd Orkest hun krachten tijdens een gezamenlijk concert in de Zeeuwse Concertzaal.

Het Regionaal Jeugdorkest Artiance treedt jaarlijks op tijdens de Van Foreest Publiekslezing en de Dodenherdenking in Alkmaar. Daarnaast verzorgen ze optredens op veel andere plaatsen in binnen- en buitenland. De jongeren krijgen in dit orkest een goede kans om te leren spelen in een uitgebreide orkestbezetting. Het samen muziek maken is plezierig en leerzaam, de orkestleden ervaren de verbindende kracht van muziek als geen ander.

Het Zeeuws Jeugdorkest is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen de 11 en 21 jaar en staat sinds 2021 onder leiding van Bart van Gorp. Het voornaamste doel van het orkest is het genieten van samen muziek maken, het samen leren spelen en om een gezamenlijke muzikale ontwikkeling door te maken. Het orkest repeteert wekelijks in Middelburg. Daarnaast zijn er ter voorbereiding op de concertreeks ‘Rondje Zeeland’ ook verschillende studiedagen en een studieweekend. Om ook in contact te komen met andere jeugdige muzikanten wordt er soms een uitwisseling georganiseerd met een ander jeugdorkest en zijn er buitenlandse concertreizen.

Lees ook