Verenigingsopleidingen zijn uitsluitend bestemd voor leden van koren, accordeon- en harmonie-, fanfare- en brassorkesten (hafabra).
Een leerling aanmelden kan dus ook alleen via het secretariaat van de betreffende vereniging. Aangemelde leerlingen moeten lid zijn van deze vereniging. De in- en uitschrijfvoorwaarden zijn gelijk aan die van de reguliere muzieklessen.
Bij voldoende leerlingen (aansluitend minimaal 180 lesminuten/docent) kunnen lessen op locatie gegeven worden, anders worden de lessen gegeven op een van de hoofdlocaties.
Lesvormen
Naast de opleiding volgens het landelijk Raamleerplan bestaat ook de mogelijkheid om in te schrijven voor de basisopleiding volgens de normen van de eigen opleiding van de Zeeuwse Muziekschool. Uitgangspunt hierbij is dat de technische normen hetzelfde blijven als die van het landelijk Raamleerplan, maar de diverse extra’s op het gebied van bv. theorie en de luister- en schrijfdictees maken geen deel uit van het lesprogramma.
Voor de opleiding volgens het landelijke Raamleerplan worden extra docentenuren ingezet die ook in de prijs tot uitdrukking worden gebracht. Uiteraard is het mogelijk om met ingang van een nieuw schooljaar een nieuwe keuze te maken met betrekking tot de opleiding.
Basisopleiding
- Groepsles
binnen deze lesvorm worden leerlingen geplaatst tot een maximum van 4 leerlingen per uur. Een afgeleide hiervan kan ook zijn 3 leerlingen in 45 minuten of twee leerlingen in 30 minuten. - Duoles
2 leerlingen in 40 minuten - Een individuele les
van 20, 25 of 30 minuten
Raamleerplan opleiding
- Duoles: 2 leerlingen in 40 minuten
- Een individuele les van 20, 25 of 30 minuten
Rapporten en examens
Er worden 2x per jaar rapporten uitgereikt, uiteraard kan er ook tussentijds contact worden opgenomen met de docent. Verenigingen ontvangen een totaaloverzicht van de rapporten van hun leerlingen.
De verschillende fasen worden in principe afgesloten door een examen. Leerlingen die aan de examennormen voldoen worden toegelaten tot het volgende niveau.
Na het met goed gevolg afleggen van het examen ontvangen leerlingen van hafabra-verenigingen, afhankelijk van de gevolgde opleiding, het diploma van de Zeeuwse Muziekschool of een diploma waarop staat vermeld dat de opleiding volgens de normen van het landelijk Raamleerplan is gevolgd.
Instrumenten
- Klein koper
(trompet, bugel, cornet) - Groot koper
(trombone, tuba, bastuba, bariton) - Hoorn
- Saxofoon
(sopraansax, altsax, tenorsax, baritonsax) - Klarinet
- Dwarsfluit
- Slagwerk
(kleine trom, drumstel, pauken, marimba, xylofoon, percussie) - Accordeon
- Zang
Leeftijd
Vanaf 7 jaar
Lesplaats
Hoofdlocaties Muziekschool Zeeland en verenigingsgebouwen
Meer informatie?
Neem dan contact op via het contactformulier.