Opleidingen

Talentenopleiding

Ben jij een écht muzikaal talent? Dan is onze talentenopleiding misschien iets voor jou! Deze opleiding is voor iedereen die net dat extra stapje wilt nemen. Onze talentenopleiding biedt extra mogelijkheden aan toptalenten die net dat stapje extra willen nemen. Inzet is hierbij heel belangrijk. Plezier in muziek maken is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar als muziekschool bieden we graag net wat extra’s aan de toptalenten.

Hoe werkt het?

Op voordracht van de muziekdocent mogen deze getalenteerde leerlingen auditie doen voor een plaatsje in onze talentenopleiding.

Wat houdt het in?

Leerlingen in de talentenopleiding volgen langer les en speciale workshops en masterclasses. We verwachten bovendien dat ze regelmatig optreden. Het podium en spelen voor een groter publiek is voor deze leerlingen een groot onderdeel van de muzikale training. Ieder jaar moeten de leerlingen ‘bewijzen’ dat hun ontwikkeling en inzet voldoende zijn om deel uit te blijven maken van de talentenopleiding.

Meer weten? Neem dan contact met ons op. Je kunt je ook meteen aanmelden.


Vooropleiding hbo (Conservatorium)

Wil jij graag een (vervolg)opleiding volgen aan een conservatorium? Dan is onze vooropleiding écht iets voor jou! De hbo-vooropleiding van de Muziekschool Zeeland sluit aan op de toelatingseisen van de diverse conservatoria. Wij stomen je klaar voor deze grote muzikale stap.

De 2-jarige vooropleiding bestaat uit het volgende:

  • een toelatingstest
  • 45 minuten individuele les
  • klassikale theorie/solfègeles
  • voortgangstest na 1 jaar

Het is ook mogelijk alleen in te schrijven voor de theorie-/solfègelessen.

Meer weten? Neem contact met ons op. Je kunt je ook meteen aanmelden.