Muziekdepot Zeeland

Een leeninstrument voor alle kinderen in Zeeland die beginnen met muziek maken. Dat is het doel van Muziekdepot Zeeland. Zou jij, je zoon of dochter heel graag op school ukelele leren spelen? Of misschien willen trommelen of keyboard spelen? Onze kelder in Middelburg staat sinds kort vol met muziekinstrumenten die onder meer basisscholen kunnen lenen.

Het depot is een samenwerking met Toonbeeld en Bax Music. Zowel in Middelburg als in Terneuzen is een groot en divers aanbod. In totaal ruim 1.500 instrumenten. Er wordt ook een atelier ingericht waar de instrumenten worden schoongemaakt, onderhouden en gerepareerd. De instrumenten zijn vooral bedoeld voor leerorkesten, de muzieklessen op de basisscholen en voor deelnemers aan muziekprojecten in het sociaal domein. Deze eerste fase is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Provincie Zeeland vanuit het programma Proeftuin Muziekeducatie. Het streven is om toe te groeien naar een depot van ca. 2.500 instrumenten.

Instrument doneren of vrijwilliger worden

Heb je een instrument thuis dat ligt te verstoffen of wil je als vrijwilliger helpen met het schoonmaken, onderhouden en repareren van instrumenten? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Instrument huren

Volg je muziekles en wil je ook thuis oefenen? Huur bij ons een instrument! Je vindt er hier meer informatie over.