Demo opnames

Altijd al je eigen professionele demo op willen nemen? Bij de Muziekschool Zeeland kan het! We bieden onze leerlingen gratis aan om een gratis demo op te nemen, mits deze gebruikt mag worden voor PR doeleinden.  Geen leerling van de muziekschool? Ook dan is het mogelijk om een opname te maken. Je kunt hiervoor een offerte opvragen via info@muziekschoolzeeland.nl.

Hoe werkt het opnemen van een demo?

Voor het opnemen van een demo nemen wij ruim de tijd. Je staat er niet alleen voor, want onze audiotechnicus begeleidt jou tot een goed eindproduct. Na het opnemen van de demo, gaat de audiotechnicus aan de slag met de opgenomen bestanden. Hij zorgt ervoor dat de muziek in balans is. Zodra dit is gebeurt, ontvang je van ons een proefmix. Ben je tevreden? Dan worden de audio en video-opname samengevoegd.

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van onze demo studio:

  • Maak demo opnames met alleen geluid
  • Maak demo opnames met geluid en één camera (4K) als extraatje
  • Maak demo opnames met geluid en een complete videoproductie (met 3 of meer camera’s)
  • Laat je zelf opgenomen demo professioneel afmixen door onze audiotechnicus. Van het verbeteren van video-opnames tot thuisopnames met een audio- of meersporenrecorder.

Vragen over demo’s

Waar en wanneer worden demo's opgenomen?

De demo’s worden opgenomen op onze locatie in Goes (westwal 45). Je kunt hier op zaterdagochtend en -middag terecht. In overleg is donderdag- of vrijdagavond ook mogelijk.

Met welke instrument(en) kan ik een demo opnemen?

Bij ons maak je een professionele demo met bovengemiddelde audio-kwaliteit. Er kunnen demo’s worden gemaakt voor alle instrumenten en zang.

Met hoeveel mensen kan ik een demo opnemen?

Het is mogelijk om met zes mensen tegelijk een demo op te nemen. Kom alleen, als duo of band, met je koor of klassieke samenstelgroep. Wil je met meer personen opnemen? Dan is het mogelijk om apart per persoon de complete song op te nemen.

Met welke apparatuur worden de opnames gemaakt?

Er kan maximaal 16 sporen simultaan opgenomen worden op 24 bit 48khz. We gebruiken daarvoor de Behringer x18 en diverse microfoons van AKG, Lewitt. Bovendien gebruiken we voor het mixen professionele software.

Is er een audiotechnicus aanwezig tijdens de opnames?

Ja! Er is standaard een audiotechnicus aanwezig. Hij zorgt ervoor dat de opname vlekkeloos verloopt.

Is het ook mogelijk om een demo op locatie op te nemen?

Voor kleine ensembles, duo’s of trio’s is het mogelijk om gebruik te maken van onze mobiele opname apparatuur op locatie. We maken dan gebruik van een Zoom H6 recorder.

Wat kost het om een professionele demo op te nemen?

Voor leerlingen bieden wij het opnemen van 1 song gratis aan, mits de opname gebruikt mag worden door onze afdeling PR. De video wordt geplaatst op ons YouTubekanaal, Social Media en onze site. Uiteraard ontvang je ook zelf de opname om te delen of bewaren.

Ben je een leerling en wil je niet dat de opnames worden gebruikt? Dan vragen wij een vergoeding. Je kunt hiervoor een offerte opvragen via info@muziekschoolzeeland.nl.

Voor externen kunnen wij een offerte maken. Stuur hiervoor je wensen (aantal nummers, aantal personen, instrumenten,..) naar info@muziekschoolzeeland.nl. 

[wpforms id=”57992″]