Demo opnames

Altijd al je eigen professionele demo op willen nemen? Bij de Muziekschool Zeeland kan het! We bieden onze leerlingen gratis aan om een audio en/of video opname te maken. Geen leerling van de muziekschool? Ook dan is het mogelijk om een opname te maken.

Voor het opnemen van een demo nemen wij ruim de tijd. Je staat er niet alleen voor, want onze audiotechnicus begeleidt jou tot een goed eindproduct. Na het opnemen van de demo, gaat de audiotechnicus aan de slag met de opgenomen bestanden. Hij zorgt ervoor dat de muziek in balans is. Zodra dit is gebeurt, ontvang je van ons een proefmix. Ben je tevreden? Dan worden de audio en video-opname samengevoegd.

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van onze demo studio:

  • Maak demo opnames met alleen geluid
  • Maak demo opnames met geluid en één camera (4K) als extraatje
  • Maak demo opnames met geluid en een complete videoproductie (met 3 of meer camera’s)
  • Laat je zelf opgenomen demo professioneel afmixen door onze audiotechnicus. Van het verbeteren van video-opnames tot thuisopnames met een audio- of meersporenrecorder.

Waar en wanneer worden demo’s opgenomen?

De demo’s worden opgenomen op onze locatie in Goes (westwal 45). Je kunt hier op zaterdagochtend en -middag terecht. In overleg is donderdag- of vrijdagavond ook mogelijk.

Met welke instrumenten kan ik een demo maken?

Bij ons maak je een professionele demo met bovengemiddelde audio-kwaliteit. Er kunnen demo’s worden gemaakt voor alle instrumenten en zang.

Met hoeveel mensen kan ik een demo opnemen?

Het is mogelijk om met zes mensen tegelijk een demo op te nemen. Kom alleen, als duo of band, met je koor of klassieke samenstelgroep. Wil je met meer personen opnemen? Dan is het mogelijk om apart per persoon de complete song op te nemen.

Welke apparatuur is aanwezig?

Er kan maximaal 16 sporen simultaan opgenomen worden op 24 bit 48khz. We gebruiken daarvoor de Behringer x18 en diverse microfoons van AKG, Lewitt. Bovendien gebruiken we voor het mixen professionele software.

Is er een audiotechnicus aanwezig tijdens de opname?

Ja! Er is standaard een audiotechnicus aanwezig. Hij zorgt ervoor dat de opname vlekkeloos verloopt.

Is het ook mogelijk om een demo op locatie op te nemen?

Voor kleine ensembles, duo’s of trio’s is het mogelijk om gebruik te maken van onze mobiele opname apparatuur op locatie. We maken dan gebruik van een Zoom H6 recorder.

Wat kost het gebruik van de studio voor externen?

Een professionele demo opnemen gebeurt per song of een reek songs. Voor externen kun je voor een prijsopgaaf terecht bij Otto Harms: o.harms@muziekschoolzeeland.nl

 

Meer weten of aanmelden? Mail naar info@muziekschoolzeeland.nl