Aanmelden Symposium Radio Geluk

Graag nodigen wij u uit voor hét symposium Radio Geluk. Een symposium over het effect van muziek binnen de ouderenzorg. Wij zijn trots dat we Gerda Andringa, lector ouderenzorg HZ, en Diva Dichtbij als gastsprekers mogen verwelkomen.

 

Programma

10.00 uur                            Ontvangst met het Overdag Orkest in de Foyer
10.30 uur                            Opening 
10.50 uur                            Gastsprekers
11.30 uur                            Terugblik en gesprek over Radio Geluk
12.30 uur                            Gezamenlijke lunch

Middagprogramma
Besloten voor medewerkers van Muziekschool Zeeland en Zorggroep Ter Weel

13.30-16.30 uur                  Workshops door Diva Dichtbij

 

Waar             De Stenge | Heinkenszand (navigatie+parkeren Kamilleplein)
Wanneer     16 februari 2023
Tijd               10.00 – 16.00 uur + afsluitende borrel

 

Workshops

De impact van oprecht contact

Contact maken met mensen die van zorg afhankelijk zijn, kan soms best ingewikkeld zijn. De workshop ‘De impact van oprecht contact’ laat zorgmedewerkers ontdekken hoe ze nog beter aandacht kunnen geven aan de oudere en met welk effect. Zónder dat het meer tijd kost. Een vrolijke, motiverende workshop met een positieve impact op het contact tussen zorgmedewerkers en ouderen. De deelnemers oefenen vooral met de uitwerking van non-verbale manieren van contact. Ze leren hoe ze echt, van mens tot mens, in contact komen en blijven. Oók in situaties waarin iemand boos of verdrietig is, of heel erg in een eigen wereld leeft.

De kracht van klank

De workshop ‘De kracht van klank’ maakt deelnemers bewust van van wat geluid en muziek doen met ouderen. Aan de hand hiervan leren de deelnemers hoe ze met geluid kunnen spelen om de stemming en de sfeer te beïnvloeden. In de workshop komt zowel de impact van dagelijkse geluiden  als het effect van verschillende soorten muziek aan de orde. Tijdens de workshop gaan de deelnemers ook zelf zingen. Bijzondere zangkwaliteiten zijn echter absoluut niet vereist. Het gaat namelijk niet om een ‘optreden’ maar eerder om zangerig improviseren op basis van dagelijkse situaties in het werk. En ook in deze workshop is er aandacht voor het afstemmen op de ouderen.

 

Aanmelden