Talentenconcert – over de leerlingen

Lees hier meer over onze leerlingen uit de Talentenklas!  
Carmen Mertens – piano – leerling van Henny van Eersel

Ik ben 11 jaar oud en zit in groep 8 van basisschool O.B.S. de Moolhoek in Kapelle. Mijn hobby’s zijn pianospelen wedstrijdzwemmen en paardrijden. Vandaag ga ik 2 stukken spelen. Prelude opus 28 nummer 4 van F. Chopin en de Princess van Wibi Soerjadi. Wibi Soerjadi is een beroemde pianist. Ik ben al een paar keer bij hem op een course geweest. Daarom heb ik de Princess gekozen. Ik begin met de Prelude van Chopin en daarna speel ik de Princess.

Joël Schot – piano – leerling van Karin de Boef

Ik ben Joël, 13 jaar en ik zit in de 2e klas van het Calvijn college. Verder zit ik op basketbal en hou ik van wielrennen. Beethoven is echt mijn favoriete componist! Deze sonate vind ik erg mooi omdat het een lekker druk stuk is, maar er ook heel mooie gedeeltes in zitten. In de tijd van de zoom-lessen ben ik eraan begonnen en toen verheugde ik me steeds op het moment dat ik het op een mooie vleugel in de concertzaal zou kunnen spelen. En nu is het dan zover!

Thomas van Huijstee – piano – leerling van Karin de Boef

Ik ben Thomas, ik ben 11 jaar en zit in groep 8 op de ABS. Ik zit op hockey en hou erg veel van Italiaanse sportauto’s. Tijdens mijn eerste pianoles hoorde ik een leerling muziek van Douwe spelen en toen dacht ik, dat wil ik ook! Datzelfde jaar bij de n8 van de n8 hoorde ik Douwe zelf spelen, dus ik vroeg voor Kerst een cd en die kreeg ik en toen ben ik begonnen met ‘carried  away’ en zo verder. Vanavond speel ik dus ‘carried away’ en ‘the dance’ die Douwe heeft bewerkt voor 2 piano’s!

Siem Baas – trombone – leerling van Sam Thomas

Siem Baas is een aanstormend talent op de trombone. Bij zijn vereniging wordt hij regelmatig als solist ingezet en daarnaast is hij – uiteraard – onderdeel van de talentenklas van Muziekschool Zeeland.  Siem heeft les bij Sam en werkt met hem onder andere aan zijn jazz vocabulaire. Vandaar dat hij twee stukken zal laten horen uit het boek jazz conceptions van Jim Snidero. Let goed op want Siem swingt de pan uit!

Mart de Munck – hobo – leerling van Victor Kruis

Mart is 12 en treedt al op sinds hij minder dan een jaar hobo speelt…. zijn carriere begon voor de HEMA in Middelburg; hij was erachter gekomen dat hobospelen voor Duitse toeristen veel lucratiever is dan een krantenwijk. Hij gaat het eerste deel van het hoboconcert in d van Marcello spelen.

Julia Dorst – fluit – leerling van Elsemieke Markwat

Ze heeft nu zo’n 6 jaar les, maar ze heeft nu net een jaar les op de muziekschool en dan nu al (terecht) in de Talentenklas! Julia is een slimme meid en zit in gymnasium 2. Afgelopen maandag ben ik met haar en haar moeder naar Adams in Limburg geweest om een nieuwe dwarsfluit uit te kiezen en we zijn goed geslaagd. Het was een gave ervaring voor Julia en ze is helemaal happy met haar Powell. Ze is een hele harde werker en pakt alle dingen snel op, ik zie veel mogelijkheden in haar.

Andante van Mozart heb ik voor haar uitgekozen, omdat het een stuk is wat je als fluitist een keer gespeeld moet hebben en omdat ik dat vroeger zelf ook heb gespeeld op bijzondere concerten. Julia doet me een beetje denken aan mijzelf van toen, vandaar vond ik dit een toepasselijk stuk om de spits mee af te bijten in de Talentenklas. Het is een prachtig stuk en ze kan het op een sprankelende manier laten horen.

Joost van Kerckhove – viool – leerling van Ellen Criel

Ik ben Joost en ik ben 10 jaar oud. Ik speel 4 jaar viool en volg les bij juf Ellen. Juf Ellen is een hele leuke en lieve juf. Ik vind het leuk om voor familie en vrienden te spelen maar ik heb ook meerdere keren gespeeld tijdens de Kerstviering en de talentenshow van mijn school en op de open dag van de muziekschool. Het is super tof dat ik vandaag samen met Rachel een paar stukken mag spelen. We hebben veel geleerd van elkaar en van onze juffen. De repetities waren ook nog eens heel gezellig!

Ik ga graag met mama en oma naar een concert. Zo ben ik al naar: Noa Wildschut, de Notenkraker, Peter en de Wolf, Carnaval der dieren en naar Mathieu van Bellen geweest. In de Corona periode hebben we zelfs een concert in het concertgebouw via livestream gekeken! Gezellig op de bank met oma en mama.

Naast viool spelen heb ik ook nog andere hobby’s. Ik bak graag taarten en cup cakes. Voor de eerste repetitie met Rachel heb ik tartelletjes gebakken met mon chou crème en aardbeien. Rachel had voor de tweede repetitie zelf kokosmakronen gemaakt! Verder lees ik graag en kan dan heerlijk wegdromen in een boek.

Rachel Tromp – viool – leerling van Justyna Norton

Rachel speelt viool sinds ze 6 jaar was en geniet hier enorm van. Toen ze nog in de buik van haar moeder zat reageerde ze al heel sterk op muziek. Rachel is een vrolijk en bescheiden meisje. Ze kan zelf goed haar gevoel kwijt in de muziek. De repetities met Joost waren erg leuk, beiden bakten iets voor elkaar voor op de repetitie. Joost maakte aardbeiengebakjes en Rachel kokosmakronen. Dat smaakte wel! Rachel haar grote idool is Janine Jansen. Ze hoopt ooit in een orkest te kunnen spelen!

Heerlijk is de beste manier om Dmitri Sjostakovitsj’ Vijf stukken voor twee violen en piano te beschrijven (gearrangeerd door Lev Atovmian uit andere werken met de goedkeuring van de componist). In plaats van Sjostakovitsj’ gebruikelijke broeierige duisternis en sardonische humor, zijn deze stukken, hoewel nooit smakeloos, gevuld met warme lyriek en Slavische charme.

Volgende stukken worden gespeeld: Deel 1:Prelude vande film” The Gadfly” ; Elegie (uit de 3e Ballet Suite) ; Wals (vermoedelijk afkomstig uit Het verhaal van de priester en zijn dienaar Balada, op. 36)

Esra Jonckman – blokfluit – leerling van Marja Smet

Esra woont in Vlissingen en is 12 jaar. Ze speelt 5 jaar blokfluit. Het eerste jaar volgde ze lessen bij de vereniging Vlijt & Volharding en in het schooljaar 2017/2018 begon ze lessen te volgen aan de Zeeuwse Muziekschool bij Marja Smet. Esra is in juni 2018 met lof geslaagd voor haar B-examen. In 2019 heeft zij in haar categorie de eerste prijs gewonnen van het Eastman Muziekconcours. Ook won zij de 2e prijs van de muziekwedstrijd georganiseerd door het Prinses Christina Concours. Als prijs mocht zij komen optreden in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en werd haar voordracht uitgezonden op radio NPO4 in het programma Spiegelzaal. In september 2019 stond zij ook op het open podium van Klassiek op ‘t Amstelveld en werkt zij mee aan het evenement van de Rotary in de Oostkerk te Middelburg.

Ze heeft in december 2019 met kamerorkest TY het concert van Sammartini uitgevoerd. Esra heeft in 2020 haar C examen gedaan en gaat in 2022, dit schooljaar dus, openbaar D examen doen. Op het programma staan diverse hoogtepunten uit de barock. Esra treedt veelvuldig op in de Jacobskerk samen met Jos Vogel. Inmiddels zit ze alweer in het tweede jaar van de middelbare school. Ze doet de tweetalige opleiding VWO aan de CSW. Volgend schooljaar gaat ze pianolessen volgen.”

Noelia Gonzalez-Costa – harp – leerling van Dorine van Dijk

Ik ben 9 jaar oud en ik zit al vijf jaar op harples bij juf Dorine. Ik was begonnen met spelen toen ik 4 jaar oud was. Ik wou op harples gaan toen ik naar een operahuis was gegaan in Lille (Frankrijk). Ik zag daar een harp staan en vond het zo mooi en leuk. Dus sindsdien zit ik op harples.

Mijn moeder is Amerikaans en mijn vader Spaans. Ik ben zelf allebei. We woonden eerst in Spanje, maar toen ik hierheen verhuisde begon ik harp te spelen. Ik zit ook op ballet. Ik wou op ballet gaan, omdat al sinds ik klein was hield ik al van dansen. Daarom zit ik erop.

Harm Haverkamp – harp – leerling van Dorine van Dijk

Harm is 14 jaar oud en zit in de derde klas van het gymnasium. Hij heeft sinds zijn 8e harples van Dorine van Dijk in Middelburg. Hij heeft voor de harp gekozen omdat hij de klank zo mooi vindt. Hij houdt van diverse muziekstijlen: klassiek, modern, jazzy. Sinds twee jaar volgt hij ook lessen improvisatie en doet hij mee aan het talentprogramma van de Zeeuwse Muziekschool. Hij speelt als enige harpist in het Zeeuws Jeugdorkest. Verder is Harm ook graag op het korfbalveld of fietst hij een rondje met zijn vader op de mountainbike

Met dank aan:

  • Zeeuwse Concertzaal Middelburg,
  • Leerlingen en ouders,
  • Docenten van Muziekschool Zeeland
  • PR en ondersteunend personeel Muziekschool Zeeland

 

Lees ook

Nieuw! Cadeaukaart

Verras echte muziekliefhebbers met een onvergetelijk cadeau. Met de cadeaukaart schenk je eenvoudig een muziekles...